Luumutarteletit
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin taikina nyppimällä kaikki aineet nopeasti yhteen. Painele taikina 6 voidellun, matalareunaisen annosvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjiin reikiä haarukalla ja peitä reunat foliolla, jotta taikina ei valu alas paistamisen aikana.
- Paista pohjia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Poista foliot. Paista vielä 5 minuuttia. Jäähdytä.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan maidon sekaan. Jätä myös tangon puolikkaat kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen kiehumapisteeseen. Poista vaniljatanko.
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi maissijauhot koko ajan sekoittaen.
- Lisää seokseen kuuma maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Jäähdytä.
- Luumuja varten kuumenna uuni 180 asteiseksi. Levitä uunipellille leivinpaperi.
- Halkaise luumut ja poista kivet. Aseta puolikkaat leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle sokeria ja appelsiinimehua. Paista 10–15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä, mutta pysyvät edelleen koossa. Jäähdytä.
- Levitä vaniljakiisseliä tartelettipohjille ja levitä paistetut luumut päälle. Ripottele pinnalle sokeria.