1 l mansikoita
2 dl Fresita-kuohuviiniä tai vettä
½ dl sokeria
1 prk (noin 250 g) mascarponejuustoa
1 prk (2 dl) vispikermaa
sokeria maun mukaan
½ sitruunan mehu
Koristeeksi
raastettua sitruunankuorta
syötäviä kukkia
Poista mansikoista kanta ja leikkaa marjat neljään osaan. Kiehauta kattilassa Fresita tai vesi ja sokeri. Jäähdytä. Laita mansikat liemeen ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Kääntele marjoja välillä.
Notkista mascarpone lusikalla. Vaahdota kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi sitruunamehun kanssa. Sekoita mascarpone ja kerma.
Annostele lasien pohjalle mansikoita ja lientä. Lusikoi mascarponekermaa päälle. Koristele annos sitruunankuorella ja syötävillä kukilla.
Vinkki! Annokseen sopivat mukaan myös suklaahiput sekä keksi- tai marenkimurut. Myös muu makea kuohu- tai jälkiruokaviini kuin Fresita sopii liemeksi.