Mantelipiirakka ja appelsiinisiirappi

Appelsiininkuori ja kardemumma ovat mantelipiirakan juju.

Mantelipiirakan pohja
75 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
1 kananmunan keltuainen
2 rkl appelsiinimehua
3–3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
150 g mantelijauhetta
2 dl tomusokeria
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1 tl vaniljasokeria
1–2 tl kardemummaa
3 kananmunan valkuaista

Koristeeksi
kokonaisia, kuorittuja manteleita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Appelsiinisiirappi
2 appelsiinia
1 dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmista pohja nyppimällä kaikki aineet pehmeäksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja painele taikina jauhotetuin sormin sen pohjalle ja reunoille. Taikina saa nousta ainakin 2 cm vuoan reunoille.

Sekoita täytettä varten kuiva-aineet ja appelsiininkuoriraaste. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita mahdollisimman varovasti manteliseoksen kanssa. Levitä täyte vuokaan piirakkapohjan päälle.

Painele kokonaisia manteleita koristeeksi piirakan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon ja appelsiinisiirapin kanssa.

Valmista appelsiinisiirappi: Halkaise appelsiinit ja purista mehut. Keitä mehua ja sokeria kattilassa, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi.

Muita viikonlopun herkkuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla