Marinoitu kaalisalaatti

4–6 hengelle lisäkkeenä

2 porkkanaa
¼ valkokaali
1 valkosipulinkynsi
1 dl vettä
½ dl etikkaa
½ dl sokeria
suolaa, vastarouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti
¾ dl rypsiöljyä

Lisäksi
½ dl hienonnettua tilliä

---


1. Kuori porkkanat ja raasta tai suikaloi ne. Ota kaalista ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä. Laita porkkana- ja kaalisuikaleet isoon kulhoon.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan veden, etikan, sokerin ja mausteiden kanssa. Kiehauta seos ja kaada se öljyn kanssa kaalien joukkoon. Lisää tilli ja sekoita hyvin.

3. Anna makujen imeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

4. Kaalisalaatti säilyy noin kolme päivää. Tarjoile liha- tai broileriruokien kanssa. Kaalisalaatti maistuu ihanalta myös hodareiden kumppanina.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sanna Peurakoski

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla