Karpaloiden alta paljastuu mehevän mausteinen pohja.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää loput aineet ja kääntele taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä taikina voideltuun, 26-?28 senttiseen piirasvuokaan.
Täytä piiraspohja karpaloilla. Ripottele karpaloiden päälle hieman sokeria. Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Sekoita kermaviili, muna, sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä seos puolikypsälle piiraalle. Paista vielä 15 minuuttia.
Vinkki!
- Piirakkaan käyvät vaihtoehtoisesti myös muut happoiset, raikkaat marjat esim. punaherukat.
- Pohjataikinaan voi käyttää kardemumman asemesta inkivääriä tai pomeranssinkuorta.
- Piirakan voi leipoa etukäteen hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa tai pakastaa.