noin 12 varrasta
8 pientä kesäsipulia
1 pkt (120 g) fileepekonia
300 g possun sisäfileetä
1 karitsan ulkofilee
suolaa, mustapippuria myllystä
Maustamiseen
noin 1 dl bbq-kastiketta (esim. Santa Maria)
---
1. Leikkaa kesäsipulien varret irti (vihreät osat voit käyttää vaikkapa perunasalaattiin). Viipaloi fileepekonit.
2. Leikkaa possun- ja lampaanfileet paloiksi. Kuutioi possu pieniksi ja lampaanfileet kookkaammiksi paloiksi.
3. Pujota kaikki palat vuorotellen vartaisiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sivele vartaat bbq-kastikkeella. Paista vartaita keskilämpöisessä grillissä välillä käännellen 15–20 minuuttia tai kunnes possu on kypsää ja vartaat ovat kauniin värisiä. Tarjoile coleslawin ja barbeque-kastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi kääriä karitsanfileepalat pekoniin kuivumisen estämiseksi. Vartaisiin voi myös tikuttaa kasviksia, esimerkiksi paprika ja herkkusieni sopivat hyvin lihan makuun.
Teksti Sanna Kekäläinen