Mummon raparperikeikauskakku

50 g voita
1 dl fariinisokeria
4 raparperinvartta

Kakkupohja
150 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta

---

 

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Sulata voi ja yhdistä sen joukkoon sokeri. Lusikoi seos tasapohjaiseen kakkuvuokaan (jos käytät irtopohjavuokaa, niin vuoraa se leivinpaperilla). Leikkaa raparperit pitkittäin paloiksi ja asettele ne voi-sokeriseoksen päälle.

3. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Mausta taikina sitruunamehulla ja -kuorella. Kaada taikina raparperipalojen päälle vuokaan.

5. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoile kakun seurana vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Jarno Kovamäki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla