Munakoiso imee oliiviöljyä kuin sieni, paahda viipaleet uunissa ja sivele kevyesti öljyä pintaan.
Leikkaa pestyt munakoisot ohuiksi renkaiksi. Ripottele pintaan kevyesti suolaa ja "itketä" muutama minuutti. Pyyhi pisarat.
Paahda munakoisoja 200 asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia. Valuta oliiviöljyä kuumien viipaleiden päälle. Leikkaa tomaatit renkaiksi.
Valmista lihakastike. Kuullota hienonnettu sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä, lisää jauheliha ruskistumaan. Mausta tomaattimurskalla, hienonnetulla valkosipulilla. Lisää mausteet. Hauduta 15 minuuttia.
Valmista valkokastike. Lisää pinnoitettuun kattilaan maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kastike on suurustunut lisää juustoraaste, mausteeksi muskottia sekä suolaa.
Levitä uunivuokaan kerroksittain viipaleperunoita, jauhelihakastiketta, munakoisoa, tomaattia ja valkokastiketta. Päällimmäiseksi valkokastiketta. Viimeistele pinta juustoraasteella.
Kypsennä musaka uunin keskiosassa 175 asteessa noin tunnin ajan.
Vinkki! Musakan voi tehdä myös lampaan jauhelihasta.