Jos kaipaat uutta ideaa uunilohen valmistukseen, kokeile maustaa kala hunajalla, sinapilla ja vuohenjuustolla. Katso videolta myös näppärä niksi kalan nahan poistamiseen ilman fileointiveistä.
Sinappinen vuohenjuustolohi
4 annosta, 30 min
800 g kirjolohi- tai lohifileetä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
2 rkl hunajaa
2 rkl karkeaa sinappia
2 valkosipulinkynttä
300 g vuohenjuustoa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa tahna hunajasta, sinapista ja murskatusta valkosipulista.
Ota vuoka uunista ja vedä nahka irti kalasta. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Levitä tahna päälle. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä viipaleet lohen päälle.
Kypsennä kalaa uunissa vielä noin 20 minuuttia.
Tarjoa uunilohi esimerkiksi perunamuusin kanssa.