Bataatti on monien suosikkiraaka-aine, josta valmistuvat niin sosekeitot kuin paistokset ja padat.
Kokeile bataattia mausteiseen uuniruokaan, johon makua ja ruokaisuutta tuovat myös chorizo, pavut ja munat. Tämä ruoka taltuttaa kovemmankin nälän.
Mausteinen bataatti-munavuoka
4 annosta, 1 tunti
1 bataatti
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
150 g chorizomakkaraa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 prk (280 g) säilykepapuja
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl chilijauhetta
4 munaa
Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chorizo.
Sekoita bataattikuutiot, sipulit ja chorizo vuoassa. Lisää vuokaan myös tomaattimurska, pavut ja mausteet.
Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes bataatti on lähes kypsää.
Riko munat vuoan päälle ja kypsennä vielä 5–7 minuuttia.
Tarjoa bataattivuoka raikkaan salaatin kera.