Lentävä lautanen on tällä kertaa makeissa tunnelmissa ja opettaa valmistamaan överin karkki-brownien!
Browniepalat ovat ihanan tahmea ja suklainen amerikkalainen herkku. Todellisen juhlatarjottavan saat koristelemalla brownien karkeilla, suolapähkinöillä ja mini-prezeleillä.
12 palaa
40 minuuttia
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
4 kananmunaa
2 dl karkkeja ja mini-prezeleitä
Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen. Sekoita sulan joukkoon sokeri ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja suola keskenään.
Lisää munat jäähtyneeseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina neliön malliseen leivinpaperoituun kakkuvuokaan (n. 20 x 20 cm) ja levitä tasaiseksi. Lisää karkit taikinan päälle.
Kypsennä brownieta uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
Tarjoa brownie hieman jäähtyneenä.