noin 30 kpl
1 dl jauhettua mantelia
1 dl jauhettua hasselpähkinää
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä
Täyte
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
---
1. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita ja nypi joukkoon rasva, jolloin taikina tulee hiekkamaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Ota teelusikallinen taikinaa ja pyörittele se käsissäsi palloksi. Nosta pallot leivinpaperoidulle pellille noin 3 sentin välein. Tee palloja parillinen määrä.
3. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät alkavat saada pohjasta väriä. Älä päästä ruskistumaan. Jäähdytä.
4. Paina varovasti kaksi pikkuleipää pohjat vastakkain, nokare suklaa-pähkinälevitettä välissä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa viileässä. Suukot säilyvät noin viikon.
Vinkki! Mausta taikina teelusikallisella vaniljasokeria tai appelsiininkuoriraastetta. Voit myös sekoittaa taikinaan teelusikalliset kaakao- ja pikakahvijauhetta.
Teksti Marita Suontausta, kuva Arto Vuohelainen