Namaste-leipä

2 pientä leipää

7½ dl huoneenlämpöistä vettä
25–30 g hiivaa
1½ rkl suolaa
1½ dl ruisjauhoja
1½ dl kokojyväjauhoja
12 dl vehnäjauhoja
pellavan siemeniä

 

1. Tee aineksista taikina. Älä vaivaa, vaan sekoita isolla lusikalla. Anna kohota 2 tuntia, poista ilmat ja laita jääkaappiin yöksi.

2. Tee aamulla sämpylöitä suoraan taikinakulhosta kahdella lusikalla (vaikuttaa ensin hankalalta, mutta on helppoa) tai kaksi limppua. Ripottele jauhoja leipien päälle ja leikkaa risti terävällä veitsellä.

3. Paista sämpylöitä 230 asteessa uunin keskitasolla noin 30 min ja limppuja vähintään 35 min, kunnes ne ovat sopivasti ruskistuneet ja rapeutuneet pinnalta.
Älä peitä liinalla, muuten rapea kuori pehmenee.

Vinkki! Taikina säilyy jääkaapissa useita päiviä. Voit tehdä leipiä tarpeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Kiia Renko, ohje Sikke Sumari ja Tony Ilmoni, kuva Hanna Haavisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla