Nyhtöpossu on hyvä ja maukas korvike kinkulle.
1 ½ kg kassleria
Marinadi
1 plo tummaa olutta
2 rkl sinappia
3 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl maustepippuria
1 tl kanelia
1 tl mausteneilikkaa
1 dl punaviinietikkaa
½ dl tummaa siirappia
1 dl bbq-kastiketta (esim. American bbq, Santa Maria)
Kastike
1 dl omena-hunaja-valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2–3 rkl bbq-kastiketta
ripaus neilikkaa
Leikkaa liha kahdeksi palaksi. Sekoita marinadiaineet yhteen. Nosta lihapalat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele hyvin, jotta marinadi leviää ympäri lihapaloja. Anna lihan marinoitua yön yli jääkaapissa.
Ota liha huoneenlämpöön ja pyyhi marinadi pois lihan pinnalta. Ruskista lihapalat nopeasti kuumalla pannulla. Nosta lihapalat pataan ja laita kansi päälle. Kypsennä 150 asteessa noin 5 tuntia.
Jäähdytä lihapalat ja riivi ne sormin tai haarukalla pieneksi.
Sekoita kastikeaineet. Sekoita kastike riivityn possunlihan kanssa. Lämmitä liha ja tarjoa kinkun sijaan.