Tässä kranssissa on tarjolla yllätyksiä. Koskaan ei tiedä, millaisen konvehdin pullanpala kätkee.
Näyttelijä, tuottaja Olga Temonen vihaa sitä, että ruokakaappiin jää käyttämättömiä aineksia. Tämän kranssin hän kehitti, kun halusi hyödyntää konvehtirasiasta myös ne suklaat, joita kaikki hyljeksivät.
Konvehtikranssi
5 dl vettä
1 pala (50 g) tuorehiivaa
2 dl intiaanisokeria tai 2 dl hunajaa (Jos käytät hunajaa, lisää taikinaan 1 dl enemmän jauhoja.)
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
150 g pehmeää voita tai 1 dl ruokaöljyä
14 dl vaaleita spelttijauhoja
10 suklaakonvehtia
Voiteluun vettä tai maitoa
Pinnalle tomusokeria
Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva, intiaanisokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa napakasti. Kun taikinasta
tulee liian jäykkää vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin.
Vaivaa pehmeä voi tai ruokaöljy sekä loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa
huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja pyörittele paloista pikkupullia.
Tee yhteen pullaan sormella reikä ja upota sinne konvehti. Sulje kolo huolellisesti ja pyörittele pulla käsiesi välissä varovasti taas pyöreäksi. Toista tämä niin, että jokainen pulla saa sisälleen yllätyksen.
Asettele pullat puolen sentin päähän toisistaan uunipellille leivinpaperin päälle
niin, että ne muodostavat ympyrän.
Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla vähintään 30 minuutin ajan.
Voitele kohonneet pullat vedellä tai maidolla.
Paista kranssia 200 asteessa (tai kiertoilmalla 175 asteessa) noin 15 minuutin ajan tai kunnes se on kauniin kullanruskea.
Anna jäähtyä. Ripottele jäähtyneen kranssin päälle tomusokeria.
Resepti on Olgan pullakirjasta.
Lue lisää:
Näin leivot onnistuneet pullat
Sitrus-voisilmäpullat
Paras laskiaispulla