12-14 isoa muffinia
7½ dl omenan paloja
3 rkl voita tai margariinia
2 dl sokeria
Taikina
225 g voita sulatettuna
2½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää maitoa
Päälle
tomusokeria
---
1. Kuullota omenan paloja voissa ja sokerissa kattilassa viisi minuuttia. Valuta siivilässä.
2. Sekoita hieman jäähtynyt voisula sokereiden kanssa vatkaimella taikinaa varten. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja paloitellut omenat. Sekoita hyvin.
3. Nosta taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.
Vinkki! Jos leivot pieniä muffineita, paistoajaksi riittää 15 minuuttia.
Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg