Omenatarhurin unelma

8-10 palaa

Pohja
175 g kaurakeksejä
1 tl kanelia
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte
3 hapokasta omenaa, esim. Granny Smith
2 munaa
3 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl valmista kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle
1 dl kinuskikastiketta
1 dl pekaanipähkinöitä

---

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon voisula ja kaneli. Painele keksiseos vuoan pohjalle kakkupohjaksi.

2.  Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta 1 dl kermaa ja vatkaa se munavaahtoon. Lisää omenapalat ja saosta seos vesihauteessa koko ajan sekoitellen. Jäähdytä.

3. Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan kinuskikastike ja vaniljasokeri. Vaahdota loppu kerma ja nostele tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Koristele kakku kinuskikastikeraidoilla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä.

Vinkki! Kakun voi myös pakastaa. Ota se sulamaan vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kakku ei kestä odotella pöydässä montaa tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen, ohje Mia Jeskanen, Vantaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla