Paahdettu tomaatti-kasviskeitto

4 hengelle alkuruokana

4 terttutomaattia
1 iso paprika
1 iso punajuuri tai 2 pientä, kuorittuna
noin 3 rkl kasviöljyä (rypsi-, oliivi- tms.)
2 salottisipulia
muutama laakerinlehti
noin 3 + 3 rkl hienonnettua thai- tai tavallista basilikaa
ruususuolaa, luomu-yrttisuolaa
noin 8 dl vettä (tai luomukasvislientä)

---

 

1. Paahda kuumassa (250–275°C) uunissa öljytyt ja suolatut halkaistut tomaatit, pilkottu paprika ja pieneksi kuutioitu punajuuri. Paahda, kunnes kasvikset saavat väriä (noin 10 minuuttia).

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota kattilassa kuutioitu sipuli sekä laakerinlehdet kasviöljyssä. Lisää paahdetut tomaatit ja paprika sekä vesi. Keitä, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja yrttisuolalla. Lisää paahdetut punajuurikuutiot ja hienonnettu thaibasilika. Kiehauta ja nauti cashew-ranskankerman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla