Pähkinäinen coleslaw-salaatti

Antti Heikkilän huomio karppaajalle: Jättäisin sokerin pois. Rusinoissahan on paljon hiilareita, tuossa annoksessa n. 20 - 25 g, mutta se jakautuu isoon annokseen, jonka kokonaishiilarimäärä on noin 10 korvissa, joten ihan ok!

noin 400 g kaalia
suolaa, mustapippuria myllystä
(1 tl sokeria)
1 tl chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi
1 dl majoneesia
3 rkl kermaviiliä
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
2 rkl (keltaisia) rusinoita

---

 

1. Leikkaa kaali suikaleiksi juustohöylällä. Sekoita joukkoon mausteet ja nuiji kaaleja hieman pehmeämmiksi esimerkiksi perunanuijalla.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon majoneesi, kermaviili ja etikka. Lisää tarvittaessa ripaus sokeria. Yhdistä kastike ja kaaliseos.

3. Viimeistele saksanpähkinöin ja rusinoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla