Paistetut persikat ja marenkipilvi

Marenkisten persikanpuolikkaiden kanssa voi tarjota jäätelöä tai kermavaahtoa.

4 annosta
4 kypsää persikkaa tai nektariinia
fariinisokeria

Vaniljamarenki
4 valkuaista
200 g sokeria
1 vaniljatanko

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise persikat ja poista kivet. Laita persikat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman fariinisokeria.
Paista persikoita uunissa viitisen minuuttia, jotta ne pehmenevät vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaahdota tällä välin valkuaisia. Kun valkuaiset ovat pehmeää vaahtoa, lisää sokeri ja vaniljatangoista raaputettu sisus. Vatkaa kiinteäksi. Lusikoi marenkia jokaisen persikanpuolikkaan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean kullanruskeaa. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla