Marenkisten persikanpuolikkaiden kanssa voi tarjota jäätelöä tai kermavaahtoa.
4 annosta
4 kypsää persikkaa tai nektariinia
fariinisokeria
Vaniljamarenki
4 valkuaista
200 g sokeria
1 vaniljatanko
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise persikat ja poista kivet. Laita persikat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman fariinisokeria.
Paista persikoita uunissa viitisen minuuttia, jotta ne pehmenevät vähän.
Vaahdota tällä välin valkuaisia. Kun valkuaiset ovat pehmeää vaahtoa, lisää sokeri ja vaniljatangoista raaputettu sisus. Vatkaa kiinteäksi. Lusikoi marenkia jokaisen persikanpuolikkaan päälle.
Paista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean kullanruskeaa. Tarjoa kermavaahdon kanssa.