Paras laskiaispulla on pehmeä ja kuohkea

Laskiaispulla on kevättalven unelmien täyttymys! Se syntyy kuohkeasta pullasta, täyteläisestä kermavaahdosta ja hillo- tai mantelisydämestä.

Näin onnistut

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

Lisää jauhot vähän kerrallaan. Alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.

Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Pyöritä tangoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leikkaa tanko pikkupullapaloiksi. Pyörittele palat pulliksi. Jos tuntuu, että pehmeä taikina tarttuu käsiin, lisää pyörittelyvaiheessa vähän jauhoja. Kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Sirottele päälle raesokeria ja mantelilastuja tai vain toista niistä makusi mukaan.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa pullista ”hattu” pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota tai lusikoi reilusti kermaa päälle. Nosta hattu paikoilleen.

Sirottele tomusokeria siivilän läpi päälle. Varsinkin lapset pitävät myös kinuskikastikkeesta.

Vinkki!

Voit levittää kermavaahdon alle pelkkää kinuskikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla