4 hengelle
400 g ohutta- tai putkispagettia
10–12 kpl kuorittuja pakastekampasimpukoita
Sitruunapesto
1 sitruunan raastettu kuori
50 g pistaasipähkinöitä (tai ½ pinjansiemeniä)
3 rkl hyvää oliiviöljyä tai esim. avokadoöljyä
1½ rkl sitruunan mehua
½–1 tl Dijon-sinappia
maun mukaan suolaa ja mustapippuria
---
1. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
2. Yhdistä sitruunankuoriraaste, murskatut pähkinät, öljy, mehu ja sinappi tehosekoittimen kulhossa tasaiseksi seokseksi.
3. Taputtele sulatetut kampasimpukat kuiviksi talouspaperilla. Mausta simpukat suolalla ja valkopippurilla ja paahda ne kypsiksi öljytilkassa kuumalla grilliparilalla tai pannulla 1–2 minuuttia molemmilta puolilta. Halutessasi voit halkaista simpukanlihan.
4. Yhdistä pasta ja sitruunapesto. Nosta lautaselle ja jaa päälle paistetut kampasimpukat.
Nauti heti esimerkiksi vihersalaatin ja rapean leivän kera.
Teksti Marja Samuli, kuva Pia Inberg