Varhaisperunat marinoidaan minttupestossa.
1 l keitettyjä varhaisperunoita
Marinadi
½ dl pestoa
(2 tl minttuhyytelöä)
1–2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Lisäksi
500 g parsaa
balsamicoa
graavilohta
retiisejä
mansikoita
oliiveja
Halkaise tai paloittele perunat. Sekoita marinadiaineet. Kääntele perunat ja marinadi hyvin sekaisin. Anna perunoiden maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Leikkaa parsat reiluiksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä. Kaada lautaselle vähän balsamicoa ja marinoi parsoja sen aikaa, kun perunat maustuvat jääkaapissa.
Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi. Paloittele viipaleet suupaloiksi. Viipaloi retiisit ohuiksi ja puolita mansikat. Sekoita kaikki aineet perunoiden kanssa.
Vinkki! Perunasalaatin sekaan sopii myös fetajuusto tai parmesaanilastut.