4 hengelle
2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 punainen chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 limetin mehu
100 g pinaattia
2?3 kevätsipulinvartta
½ tuorekurkku
250 g kirsikkatomaatteja
Minttukastike
200 g kermaviiliä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 dl hienonnettua minttua
---
1. Mittaa soijarouhe ja vesi kattilaan. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kiehauta ja keitä viitisen minuuttia, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen.
2. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita soijarouheen joukkoon chilit, limetin mehu ja inkivääri.
3. Huuhtele pinaatinlehdet. Hienonna kevätsipulinvarret. Viipaloi kurkku. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita soijarouheseos ja vihannekset kulhossa.
4. Sekoita minttukastikkeen aineet, kaada kastike kannuun ja tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki! Voit korvata soijarouheen jauhelihalla.
Teksti Suvi Rüster, kuva Nico Backström