Pinaatti-soijarouhesalaatti

4 hengelle

2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 punainen chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 limetin mehu
100 g pinaattia
2?3 kevätsipulinvartta
½ tuorekurkku
250 g kirsikkatomaatteja

Minttukastike
200 g kermaviiliä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 dl hienonnettua minttua

---

 

1. Mittaa soijarouhe ja vesi kattilaan. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kiehauta ja keitä viitisen minuuttia, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen.

2. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita soijarouheen joukkoon chilit, limetin mehu ja inkivääri.

3. Huuhtele pinaatinlehdet. Hienonna kevätsipulinvarret. Viipaloi kurkku. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita soijarouheseos ja vihannekset kulhossa.

4. Sekoita minttukastikkeen aineet, kaada kastike kannuun ja tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki! Voit korvata soijarouheen jauhelihalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Suvi Rüster, kuva Nico Backström

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla