Pinjansiemen-suklaapiirakka

Helppo ja nopeatekoinen pinjansiemenpiirakka on ihanan kostea ja tuhdin suklainen.

Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaapalat alkavat sulaa. Nosta kattila liedeltä – sen lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan.


Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin. Niitä ei tarvitse vaahdottaa kunnolla. Kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja pinjansiemenet keskenään ja lisää suklaataikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.


Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22 senttiä) kevyesti voilla. Kaada suklaataikina vuokaan. Tasoita pinta veitsellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes piirakan pinnalla on kypsä kuori. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Sekoita hieman pehmenneen vaniljajäätelön sekaan hienonnettua rosmariinia. Leikkaa suklaapiirakka annospaloiksi, nosta lautasille ja annostele vierelle pallo
rosmariinijäätelöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla