Provencen kesäkurpitsapaistos

6–8 palaa

noin 500 g kesäkurpitsaa
1 rkl voita ja loraus oliiviöljyä
2 keltasipulia
2–3 valkosipulinkynttä
iso oksa tuoretta timjamia
400 g purkki tomaatteja
5–10 basilikanlehteä
suolaa ja mustapippuria myllystä
5 munaa
½ dl raastettua parmesaania
½ dl silputtua persiljaa
½ dl ruohosipulia

---

1. Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin siivuiksi ja paista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa. Nosta lautaselle odottamaan.

2. Kuullota silputut sipulit, valkosipulinkynnet ja timjaminoksa hitaasti öljyssä ja nokareessa voita. Lisää tomaatit liemineen. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla.
Anna kiehua ilman kantta kunnes neste on haihtunut.

3. Riko munien rakenne ja lisää sekaan juustoraaste, persilja ja ruohosipuli sekä lopuksi tomaattimuhennos. Lisää kesäkurpitsasiivut ja tarkista maku.

4. Kaada paistovuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa  35–40 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä.

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla