Punajuuri-pariisilaiset

6 annosta

1 iso keltasipuli
2 raakaa punajuurta (etikkasäilöttykin käy)
2 rkl rypsiöljyä
12 paahtoleipäviipaletta
400 g jauhelihaa
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 rkl dijon-sinappia
2-3 tl suolaa
1 tl mustaa- tai valkopippuria

Koristeluun
sinappista kurkkusalaattia
säilyke-mandariininlohkoja tai -persikanlohkoja
tuoretta yrttiä
 

1. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä. Kuori ja raasta punajuuri.
2. Sekoita jauhelihaan sipulisilppu, punajuuri, munat, kermaviili, sinappi ja mausteet.
3. Levitä paahtoleiville reilusti lihasekoitusta.
4. Paista leivät paistinpannulla öljyssä, ensin lihapuolelta noin 5 minuuttia lihakerroksen paksuudesta riippuen, sitten hetkeksi toiselta puolelta.
5. Koristele leivät kurkkusalaatilla, hedelmälohkoilla sekä yrtillä. Tarjoa heti raikkaan vihersalaatin kanssa.

Vinkki! Sipulin ja mausteet voi korvata pussillisella sipulikeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohje Tua Thuneberg, Monninkylä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla