Puolukka-talkkunajäädyke on alkusyksyn terveellisin jälkiruoka

Kun terveyspommit puolukka ja talkkuna yhdistävät voimansa, jälkkäriä saa ottaa lisää hyvällä omallatunnolla.

Tämä jälkiruokaresepti on täydellinen sekoitus kesää ja syksyä. Pirteä puolukka vie ajatukset syksyiseen metsään, jäädyke muistuttaa lämpimistä kesäpäivistä. Talkkuna tekee jälkkäristä terveellisen: parista lusikallisesta talkkunaa saat päivän annoksen kuituja.

Puolukka-talkkunajäädyke

noin 8 annosta

2 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
200 g (noin 3 dl) puolukoita
1 dl talkkunajauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päälle
puolukoita
talkkunajauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää se kondensoidun maidon joukkoon.

Survo puolukoita sauvasekoittimella tai haarukalla. Osa voi jäädä kokonaisiksi.

Lisää puolukat ja talkkuna vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.

Vuoraa esimerkiksi leipävuoka tai pienet annosvuoat kelmulla. Kaada jäädyke­massa vuokaan. Peitä foliolla.

Laita pakastimeen jäähtymään vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Anna jäädykkeen pehmentyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Koristele kokonaisilla puolukoilla ja talkkunajauhoilla.

Vinkki! Jäädyke on viileä versio perinteisestä puolukkahyveestä. Jos et jaksa odottaa, syö se jäädyttämättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla