1 pieni kesävalkokaali
5–6 retiisiä
1 hapan omena
3 rkl keltaisia rusinoita
Kastike
½ dl rypsiöljyä
½ dl vettä
½ dl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan mehu
maun mukaa suolaa ja rouhittua mustapippuria
Viimeistelyyn
5–6 ilmakuivattua kinkkusiivua
paahdettuja seesaminsiemeniä
---
1. Leikkaa huuhdottu ja kuivattu kaali pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi retiisit ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta omena. Purista omenaraasteen päälle sitruunanmehua, niin ettei raaste pääse tummumaan.
2. Paista kinkkusiivut nopeasti kuivalla pannulla omassa rasvassaan. Leikkaa paloiksi.
3. Yhdistä keskenään kaikki kastikkeen ainekset isoon salaattikulhoon. Lisää sekaan kaalisilppu, retiisiviipaleet, omenaraaste ja rusinat. Sekoita hyvin ja kumoa tarjolle.
4. Viimeistele salaatin pinta paistetulla ilmakuivatulla kinkulla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa heti.
Teksti Marja Samuli, kuva Pia Inberg