Rapaperichutney

noin 1 l chutneyta

500 g raparperia
1½ dl (noin 100 g) kuivattuja aprikooseja
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 chili
4 valkosipulinkynttä
2 dl (n. 100 g) kuivattuja karpaloita tai puolukoita
500 g vaaleaa muscovado-, ruoko- tai fariininsokeria
3 dl balsamiviinietikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa

---

 

1. Puhdista raparperit ja leikkaa noin 2 sentin palasiksi. Alkukesän raparperia ei tarvitse kuoria. Suikaloi aprikoosit, kuorittu inkivääri, puhdistettu chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Laita ne puolukoiden, sokerin, viinietikan suolan ja pippurin kanssa kattilaan.

2. Kuumenna miedolla lämmöllä ja keitä noin tunti välillä sekoittaen. Purkita kuumana kuumennettuihin purkkeihin.

3. Chutney on valmista nautittavaksi parin päivään kuluttua. Sen maku voimistuu, jos maltat antaa sen maustua viileässä 1–2 kuukautta.

Vinkki! Vaalealla sokerilla ja balsamicolla saat heleää chutneyta. Tummalla sokerilla ja etikalla tulee tummaa, paahteisemman makuista chutneyta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Marita Suontausta, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla