Tarjoa raparperipiirakka vaniljajäätelön tai kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.
uunipellillinen, noin 30 palaa
300 g voita
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 tl kardemummaa
1 dl maitoa
1 muna
Täyte
150 g mantelimassaa
1 kg raparperia
2 prk (à 250 g) rahkaa
3 munaa
2–2 ½ dl sokeria
Pinnalle
½ dl fariinisokeria
Sulata voi ja jäähdytä se. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti. Sekoita pohjan kuiva-aineet. Lisää jäähdytetty voi. Ota 1/3 taikinasta erilleen tässä vaiheessa.
Lisää suurempaan taikinamäärään maito ja muna. Levitä löysä taikina leivinpaperin päälle pellille.
Leikkaa mantelimassa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne tasaisesti piirakkapohjalle. Leikkaa raparperit sentin paloiksi. Sekoita muut täyteaineet yhteen. Lisää raparperipalat sekaan. Levitä täyte mantelimassan päälle piirakkapohjalle.
Murustele loppu taikina piirakan päälle ja ripottele pinnalle fariinisokeria.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia. Nosta pelti keskitasolle ja jatka paistamista 15–20 minuuttia. Nosta pelti lopuksi uunin ylätasolle ja ruskista pinta rapeaksi vielä viisi minuuttia.
Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.