Sillijäätelön voi tarjota kaupan valmiista näkkileipäkuorukoista.
300 g kevytsuolattua sillifileetä
½ dl silputtua tilliä
½ dl silputtua ruohosipulia
1 prk (150 g) smetanaa
1 prk (100 g) mustapippuri-tilli-tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl kuohukermaa
Liota sillifileitä pari tuntia kylmässä vedessä jääkaapissa. Huuhtele ja kuivaa. Leikkaa sillifileet pieneksi hakkelukseksi. Sekoita sillisilppu tillin, ruohosipulin, smetanan ja tuorejuuston kanssa. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja tomaattipyreellä.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä silliseoksen kanssa. Lusikoi jäätelömassa isoon, kasteltuun vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
Anna jäätyä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön vaikka jo pari viikkoa ennen tarjoilua. Voit laittaa jäädykkeen myös pitkänomaiseen leipävuokaan ja ottaa jäätelökauhalla palloja.