Graavilohen seuraksi sopii lempeä sinappikastike.
700 g ruodotonta lohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
½ rkl sokeria
1 rkl raastettua sitruunankuorta
10 kokonaista mustapippuria
tilliä
Sinappikastike
¼ dl sinappijauhetta
1 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1 keltuainen
1 dl rypsiöljyä
(¼ dl vettä)
½ dl tillisilppua
Sivele lohen pintaan sitruunamehua. Sekoita merisuola, sokeri, sitruunankuori ja karkeaksi rouhittu pippuri. Ripottele lohen päälle. Silppua tilliä mausteiden päälle.
Kiedo lohifile napakasti leivinpaperin sisälle ja sujauta koko paketti muovipussiin.
Anna graavautua jääkaapissa vuorokausi. Pyyhi mausteet lohen pinnalta. Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Sekoita kastiketta varten sinappijauhe ja sokerit. Sekoita joukkoon etikka ja keltuainen. Jatka vatkaamista vatkaimella ja lisää öljy tipoittain seokseen. Lisää lopuksi tarvittaessa vettä.
Mausta kastike tillisilpulla. Tarjoa lohen kanssa.