Sitruunainen kikhernekeitto

Täyteläinen keitto syntyy ilman kermaa.

Liota kikherneitä yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi liotusvesi ja huuhtele herneet. Esikeitä kikherneitä puolitoista tuntia reilussa määrässä vettä.

Valmista keitto. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä hienonnettu sipuli. Lisää vesi sekä kuoritut ja paloitellut porkkanat ja esikeitetyt kikherneet.

Mausta keitto sitruunamehulla, hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja kanelitangolla. Hauduta keittoa puolisen tuntia. Soseuta. Lisää halutessasi loraus valkoviiniä. Viimeistele mustapippurilla, suolalla sekä lehtipersiljalla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa myös purkki kikherneistä. Silloin liottamista ja esikettämistä ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla