Spelttileipä

Uunipellillinen

5 dl vettä
2½ dl turkkilaista jogurttia
3 rkl hunajaa
3 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
3 dl spelttihiutaleita tai isoja kaurahiutaleita
13–13½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä

Koristeeksi
kivettömiä oliiveja
kirsikkatomaatteja

---


1. Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Liuota sekaan hunaja ja suola.

2. Sekoita kuivahiiva hiutaleiden sekaan ja lisää nesteeseen jauhojen kanssa.

3. Lisää jauhoja vähän kerrallaan öljyn kanssa ja alusta taikina. Se saa jäädä jopa hieman löysäksi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille ja alusta jauhotetuin käsin ilmakuplat pois. Painele taikina uunipeltiä vähän pienemmäksi levyksi, noin kolmen sentin paksuiseksi.

5. Nosta taikina leivinpaperin avulla uunipellille ja kohota vielä 15–20 minuuttia liinan alla.

6. Voitele leipä vedellä ja koristele oliiveilla sekä halkaistuilla kirsikkatomaateilla.

7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Peitä leipä leivinpaperilla ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä liinan alla ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Teksti Kiia Renko ja Tiina Rinkinen, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla