Suola tekee sitruunalle ihmeitä

Tähän reseptiin et tarvitse muuta kuin sitruunoita ja suolaa.

Jäikö Marokon-matkalta mieleen eksoottinen suolaisenkirpeä maku? Se oli todennäköisesti peräisin suolalla säilötyistä sitruunoista, joita on helppo tehdä itsekin.

Raasta kuorta salaatteihin

Suolaan säilötyt sitruunat käytetään kokonaan kuoresta hedelmälihaan, eikä niiden ohella ruokiin tarvitse juuri lisätä suolaa. Kokonaiset hedelmät voi viipaloida klassiseen kanatagineen oliivien seuraksi.

Säilöttyjen sitruunoiden kuorta taas voi raastaa salaatteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huuhtele halutessasi ennen käyttöä

Jos sitruunat tuntuvat liian suolaisilta, huuhtele tai liota niitä ennen käyttöä kylmällä vedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti: Suolaan säilötyt sitruunat

  • 6 luomusitruunaa
  • 4 rkl karkeaa merisuolaa

Steriloi iso lasipurkki kiehauttamalla se vedessä tai kuumentamalla uunissa.

Pese sitruunat hyvin juuresharjalla. Jos et käytä luomusitruunoita, ole erityisen tarkka. Lohko neljä sitruunaa neljään osaan ja purista kahdesta mehu.

Lado lohkot purkkiin ja ripottele suolaa niiden päälle ja väleihin.

Lisää purkkiin sitruunan mehu ja vettä niin paljon, että sitruunat juuri peittyvät.

Sulje purkki ja anna tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä noin kuukauden. Ravistele purkkia välillä. 

Käytä valmiit sitruunat marokkolaisiin pataruokiin tai salaatteihin. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla