Satokauden paras hampurilainen on lastattu bataatilla, sienillä, kaalilla ja tomaateilla.
Satokauden paras hampurilainen on lastattu bataatilla, sienillä, kaalilla ja tomaateilla.

Mausteinen ”nyhtövege” syntyy raastetusta bataatista ja sienistä. Ensin ne paistetaan pannulla rapsakoiksi, sitten lisätään maustekastikkeet ja koko hoito haudutetaan herkullisen tahmaiseksi täytteeksi hampurilaisen väliin. Tätä kannattaa kokeilla!

Kasvisburgereiden ystävä tietää jo hyvin, että mehevä hamppari ei kaipaa lihaa. Mutta harva maistaja arvaa, että tämän ennätyksellisen mehevän burgerin nyhtistäyte on tehty juuri bataatista ja herkkusienistä. Maista vaikka!

Hampurilaiset täydellistää keko raikasta seesami-kaalisalaattia ja muutama siivu avokadoa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Bataatti-sieniburgerit

4 annosta | 45 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte

1 (noin 800 g) bataatti

1 rs (200 g) herkkusieniä

2+2 rkl öljyä

1 dl teriyaki-kastiketta

1 rkl tomaattipyreetä

2 tl savupaprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

1–2 rkl vettä

Lisäksi

seesami-kaaliraastetta (ks. alla)

2 avokadoa

1 punasipuli

1 tomaatti

1 ruukku salaattia

4 sämpylää

4 rkl majoneesia

Seesami-kaaliraaste

½ kesäkaali

1 limetin mehu

2 tl seesamiöljyä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

2 rkl seesaminsiemeniä

 

Kuori ja raasta bataatti. Raasta herkkusienet.

Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista sieniä 10 minuuttia niin, että neste haihtuu. Ota sienet pannulta. Lisää 2 rkl öljyä ja bataattiraaste. Paista, kunnes raaste ruskistuu ja karamellisoituu.

Laita sienet takaisin pannulle. Sekoita joukkoon teriyaki, tomaattipyree ja mausteet. Paista vielä 10–15 minuuttia. Jos paistos uhkaa tarttua pannuun, lisää muutama ruokalusikallinen vettä.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Purista joukkoon limen mehu, seesamiöljy, suola ja sokeri. Purista kaalia käsin niin, että se mehustuu. Lisää lopuksi siemenet.

Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmät. Kuori ja suikaloi sipuli, pilko tomaatit ja revi salaatti.

Levitä paahdettujen sämpylöiden väliin majoneesia, reilusti bataattipaistosta, salaatinlehtiä, sipulia, avokadoa, tomaattia ja seesami-kaaliraastetta.

 

Kodin Kuvalehdestä 18/2022 löydät lisää herkullisia reseptejä satokauden tuoreista juureksista. Porkkanasta syntyy upea pasta-annos ja punajuuret maustavat upeat suklaabrowniet. Voit lukea jutun myös digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla