Texmex-keitto

4 hengelle

1 dl kuivattuja musta- tai pintopapuja
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 vihreä ja punainen paprika
250 g jauhelihaa
1-2 tl (savustettua) paprikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tlk chilillä maustettua tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl pakastemaissia
(chiliä)
pinnalle nachoja


1. Liota ja keitä pavut kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, mieluiten jo edellisenä päivänä. 

2. Kuori sipulit, puhdista paprikat. Suikaloi kasvikset.

3. Kuumenna jauhelihaa kattilan pohjalla hetki. Lisää sipulit, paprikajauhe sekä jeera ja jatka paistamista muutama minuutti. Sekoita joukkoon paprikat, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljaisella lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää vettä ja mausteita halutessasi. Lisää  maissi ja pavut ja kuumenna muutama minuutti.

4. Tarkista maku ja ripottele keittoannoksien pinnalle nachoja eli maissilastuja.
 
Vinkki! Korvaa jauheliha esimerkiksi kidneypavuilla tai soijarouheella ja käytä kasvislientä. Tai jätä vesi pois, niin saat muhennoksen esimerkiksi tacojen täytteeksi.  Keiton kruunaa nokare smetanaa. Jos et saa jeeraa, voit maustaa keittoa kuminalla, vaikka maku ei olekaan sama.

Teksti Marita Suontausta, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla