noin 2 litraa chutneyta

1 kg kypsiä tomaatteja
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1-2 juuripersiljaa tai pala juuriselleriä
3 (noin 200 g) uutta sipulia
8 isoa valkosipulinkynttä
2 limetin mehu
4 laakerinlehteä
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl timjamia
1 pieni kuivattu chili tai
½ tl chilihiutaleita
3 dl valkoviinietikkaa
2 dl vaaleaa muscovadosokeria tai fariinisokeria
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
1½ -2 rkl suolaa

---

1. Pane tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jolloin kuori irtoaa helposti. Kuori tomaatit. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Kuutioi tomaatit. Poista paprikoista siemenet. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi juuripersilja tai selleri sekä sipulit ja valkosipulinkynnet. Purista limetin mehu. Pane ainekset teräskattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää laakerinlehdet, huhmaressa hienonnetut fenkolinsiemenet ja timjami sekä chili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Mittaa kattilaan etikka, sokerit ja suola. Keitä seosta, kunnes se alkaa olla sakeaa, mutta vielä valuvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Purkita chutney puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje puhtailla kansilla. Säilytä kylmässä.

4. Tarjoa paistettujen liha- tai kalaruokien, curryjen ja pataruokien lisäkkeenä. Käytä chutneytä myös keittojen ja kastikkeiden maustamisessa sekä hyvien voileipien päällysteenä.

Teksti Mervi Melasniemi, kuva Arto Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla