Tomaattikeitto Tomato bisque provencal

Pehmeä tomaattikeitto on myös esteettinen elämys.

Kalttaa tuoreet tomaatit eli vedä viilto jokaisen tomaatin kylkeen, laita kiehuvaan veteen ja poista kuori, kun se alkaa irrota. Poista myös tomaattien kannat. Jos on kiire, voit myös tehdä keiton kokonaan tomaattisäilykkeestä.

Sulata voi kasarissa ja freesaa eli paistele hiljalleen sipulia, kunnes se on läpinäkyvää. Lisää tomaatit ja tomaattisäilyke, laakerinlehti, sokeri, valkosipulinkynnet veitsellä littanaksi paineltuina, suola, pippuri ja basilikasilppu. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 25 minuuttia välillä sekoittaen.

Poista laakerinlehti ja valkosipulit keitosta. Jäähdytä keittoa hetki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai siirrä se monitoimikoneeseen soseutettavaksi. Siirrä keitto takaisin kattilaan ja lisää tuorejuusto ja kerma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lämmitä keitto uudelleen, mutta älä anna sen kiehua. Voit tarjoilla keiton kylmänä tai lämpimänä, alku- tai pääruokana. Koristele annos basilikalla.

Vinkki! Jos haluat keitosta ohuempaa, laimenna sitä maidolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla