Uudenvuodenkakun välissä rouskuu hasselpähkinäpraline

Brownie-jäätelökakku koristellaan suklaalla, kermavaahdolla ja tähtisädetikulla.

Brownie-jäätelökakku

300 g voita

400 g tummaa suklaata (70 %)

2 dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 munaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl kaakaojauhetta

Hasselpähkinäpraline

120 g hasselpähkinöitä

2 dl sokeria

2 dl vettä

Väliin ja päälle

1 ½ l vaniljajäätelöä

hasselpähkinäpralinea

1 ½ dl kermaa

valmista suklaakastiketta

Kuumenna uuni 190 asteeseen. 

Voitele kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa (ø n. 22 cm). Leikkaa pohjalle pyöreä leivinpaperi ja reunoille suikaleet.

Laita voi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lisää sulaan suklaaseen sokeri ja munat. Siivilöi joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita hyvin.

Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissaan.

Valmista praline. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Varo polttamasta.

Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmiksi. Kaada pähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Laita kattilaan sokeri ja kylmä vesi. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi. Varo polttamasta. Älä sekoita välillä.

Kaada seos varovasti pähkinöille. Katso, että jokainen pähkinä peittyy. Anna pralinen jähmettyä noin 15 minuuttia. Leikkaa veitsellä pienempiä paloja ja jätä isommat koristeluun.

Paloittele jäätelö kulhoon pehmenemään. Sekoita joukkoon pralinea. 

Laita jäätelö pakkaseen puoleksi tunniksi, kunnes pystyt tekemään siitä jäätelöpalloja. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Aseta toinen kakkupohja kakkuvadille.

Pyöritä pohjan päälle isoja jäätelöpalloja. Laita toinen kakkupohja päälle. Lusikoi kermavaahtoa, valuta suklaakastiketta ja asettele loput pralinet koristeeksi. 

Sytytä tähtisädetikku ja syö heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla