Välimeren leipä

2 leipää

5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2-3 tl suolaa
1 rkl hunajaa
4 dl rouheisia sämpyläjauhoja
noin 6½ dl hiivaleipäjauhoja
¾ dl oliiviöljyä

Täyte
2 dl silputtuja oliiveja
2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g fetajuustoa

Pinnalle
oliiviöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
oliiveja

---

 

1. Liuota hiiva, suola ja hunaja veteen. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Silppua täytteen oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Murenna feta ja sekoita kaikki täyteaineet yhteen.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli molemmista taikinapaloista neliönmalliset levyt hyvin jauhotetulla työpöydällä. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle. Käännä levyn alareuna keskelle täytteen päälle ja yläreuna jo käännetyn reunan päälle. Nosta leipä saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen leipä samalla tavalla.

4. Kohota liinan alla 20-30 minuuttia.

5. Voitele leivät kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele päälle parmesaania. Koristele leivät kokonaisilla oliiveilla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä liinan alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla