2 kg pieniä avomaankurkkuja
muutamia piparjuurilastuja

Liemi

1 l vettä
6 dl (500 g) sokeria
2 rkl suolaa
1 rkl valkopippureita
tillinvarsia ja -kukintoja
1-2 kokonaista valkosipulia
6 dl väkiviinaetikkaa

---

1. Liota kurkut ja pese ne huolellisesti. Voit leikata kurkut lohkoiksi tai viipaleiksi, jos haluat.

2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, suola, valkopippurit sekä tillinvarret ja -kukinnot. Kuumenna ja anna kiehua 10 minuuttia.

3. Poista mausteet reikäkauhalla ja lisää liemeen kuoritut valkosipulinkynnet sekä etikka. Keitä 3 minuuttia ja kaada kuumana kurkkupurkkiin. Pane kurkkupurkkien päälle paino. Voit tehdä painon vedenpitävästä pakastepussista, johon panet vettä ja solmit pussin kiinni. Jätä pussiin tilaa ennen sen kiinni solmimista, jotta pussin sisällä oleva vesi pääsee muotoutumaan purkkiin sopivaksi. Aseta pussi kurkkujen päälle siten, että pussi painaa kurkut liemipinnan alle.

4. Säilytä kurkut kylmässä. Valkosipulikurkut maistuvat ruokien lisäkkeenä ja leivällä.

Vinkki!
Halutessasi voit käyttää kurkkuliemen maustamiseen tarkoitettuja valmiita mausteseoksia, jolloin lisäät vesi-sokeri-etikkaliemeen mausteseoksen ja valkosipulinkynnet.