Vaniljakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Voitele 26 senttinen irtopohjavuoka. Voit halutessasi laittaa vuoan pohjalle leivinpaperia, niin kakku irtoaa helpommin.
- Vatkaa isossa kulhossa voi pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista noin 3 minuuttia. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ja maito muutamassa erässä.
- Jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla 45–55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia. Irrota vuoka ja jäähdytä kakku kokonaan.
- Tee kuorrutus. Mittaa kulhoon voi ja vatkaa sitä sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää joukkoon 2 dl tomusokeria kerrallaan, maito ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi, ilmavaksi seokseksi. Vatkaa, kunnes seos on niin paksua, että se levittyy hyvin kakun päälle. Voi olla ettei kaikkea tomusokeria tarvitse lisätä.
Vinkki! Voit värjätä kuorrutuksen parilla pisaralla haluamaasi elintarvikeväriä. Kakku säilyy ilmatiiviisti pakattuna 2–3 päivää. Jos teet muffineja, laita muffinipellin koloihin 12 paperista vuokaa. Täytä paperivuoat ¾ täyteen. Paista uunin keskitasolla 20–22 minuuttia. jäähdytä ennen kuorruttamista.
Magnolia Bakeryn kommentti: Magnoliassa päätimme, että emme tee kakustamme perinteistä keltaista tai perinteistä spongecakea. Päätimme käyttää kokomunia valkuaisten ja keltuaisten sijaan. Olemme varmoja, että olet samaa mieltä kanssamme: tällä ohjeella kakku on tarpeeksi kostea, herkullinen ja kakun kuorrute sopii niin kakuille, muffineille, arkeen kuin juhlaan. Levitä pinkkiä kuorrutetta ja paljon nomparelleja tai muita koristeita päälle, kute me teemme. Tunne, kuin juhlisit vuodesta toiseen 7. syntymäpäivä.