Savustettua kanaa
Savustuslaatikossa tai -pussissa syntyy herkullinen kesäateria kanasta.
Nokipojan broileripihvit
4 broilerin maustamatonta rintafileetä tai fileepihviä
4 sipulia
Marinadi
½ dl valmista bbq-kastiketta
2 rkl viinietikkaa
1 tl jauhettua maustepippuria
½ tl jauhettua valkopippuria
- Sekoita marinadiainekset keskenään.
- Asettele broilerin fileepihvit laakeaan, tarvittaessa kannelliseen astiaan ja levitä puolet marinadista pihveille.
- Käännä fileet ja levitä loppumarinadi fileille. Peitä kannella ja anna marinoitua jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään. Tai voit marinoida broileria myös huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Leikkaa sipulit puoliksi tai neljään osaan ja silppua varret.
- Ota broileripihvit marinadista ja nosta savustimen ritilälle. Jos käytät savustuspussia, taputtele ylimääräinen marinadi pihvien pinnalta talouspaperilla.
- Asettele sipulit pihvien lomaan ja nosta savustimeen.
- Kypsennä ohuita leikkeitä savustimessa 10 minuuttia, rintafileitä noin 15 minuuttia. Pussissa kypsennysaika on 15–20 minuuttia.
Vinkki! Savusta samalla ohjeella porsaan kasslerista tai ulkofileestä leikattuja pihvejä.
Teksti Marita Suontausta Kuva Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla