Kilpipiilea ja peikonlehti ovat trenditietoisten sisustajien suosikkeja.
Kilpipiilea ja peikonlehti ovat trenditietoisten sisustajien suosikkeja.

Huonekasveista on tullut trendikkäitä sisustuselementtejä, joiden hoitaminen tekee hyvää. Vastapalvelukseksi niiden toivotaan helpottavan sisäilmaongelmissa.

Viherkasvit ovat jo tovin olleet supertrendikkäitä sisustuselementtejä. Blogit, sisustuslehdet ja Pinterest-tilit vilisevät kilpipiileoita, peikonlehtiä ja kevyesti ilmassa roikkuvia amppeliasetelmia.

Huonekasvibuumin syyksi on epäilty kasvien hyvää tekeviä vaikutuksia. Niiden hoitaminen on terapeuttista, ja ne luovat kotiin tunnelmaa. Vehreyden keskellä on kodikas ja turvallinen olo.

Kasveista halutaan myös hyötyä. Yhä useampi haluaa huonekasvin, joka puhdistaa ilmaa, sanoo Plantagen Espoon myyntivastaava Marja Sirvio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Asiakas saattaa tulla suoraan kysymään, missä teillä olisi niitä ilmaa puhdistavia kasveja”, Sirvio sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Sisäilmaongelmat ovat aika paljon tapetilla, ja ekologiset arvot ovat nousseet. Kasvit ovat luonnollinen tapa puhdistaa ilmaa. Luonnon saa lähemmäs itseä, kun tuo sen sisälle. Se lisää viihtyvyyttä.”

Sirvio mukaan huonekasvitrendi näkyy asiakaskunnassa. Yle kertoi taannoin, että kasveista ovat innostuneet erityisesti nuoret miehet.

”Asiakkaissa on sekä naisia että miehiä, nuoria ja vanhoja. Meillä on kasvatettu villityksen vuoksi valikoimaankin, etenkin suurista ja ihan pienistä kasveista.”

Nämä kasvit ovat nyt hittejä:

1. Peikonlehti

Osa Sirvion asiakkaista kysyy suoraan somessa näkemäänsä hittikasvia. Useimmilla on mielessä vain kasvin koko tai paikka, johon kasvia kaavaillaan.

Alkuvuoden ostetuin kasvi on ollut peikonlehti.

”Se on mummolasta tuttu, mutta siitä huolimatta suosittu”, Sirvio sanoo.

”Ennen on ajateltu, että ei tuota, kun siitä tulee mummola mieleen. Nyt se onkin ihan ok. Enää ei haittaa, että kasvit ovat perinteisiä.”

”Peikonlehti on mummolasta tuttu, mutta siitä huolimatta suosittu.”

2. Kilpipiilea

Joistakin kasveista tulee hittejä, koska bloggaajat innostuvat niistä. Hyvä esimerkki somehitistä on kilpipiilea, jonka taimista saatetaan Helsingin Sanomien mukaan maksaa suuriakin summia.

”Somen voima on tosi iso. Kilpipiilean suosio lähti ruotsalaisista blogeista, ja siitä tuli aivan mieletön hitti Suomessa”, Marja Sirvio sanoo.

3. Anopinkieli

Aloittelivat viherpeukalot kysyvät usein perinteisiä viherkasveja, kuten anopinkieltä, kultaköynnöstä ja jukkapalmua. Peikonlehden ja anopinkielen kaltaisista hiteistä etsitään myös uusia värimuunnoksia vanhojen lajikkeiden rinnalle.

”Anopinkieli on ollut hyvin pop jo hyvän aikaa. Sen rinnalle ostetaan modernimpia kukkivia kasveja, kuten flamingonkukkaa ja orkideoja.”

4. Kultapalmu

Sirvion mukaan kultapalmu on ollut jo pitkään suosittu. Sitä ostavat erityisesti ilmaa puhdistavaa kasvia etsivät asiakkaat.

Muita ilmaa puhdistavia kasveja ovat kaikenlaiset vehkat, esimerkiksi viirivehkat, köynnösvehkat ja kirjovehkat.

5. Kaktukset ja ilmakasvit

Ilmakasvit ovat tuoreehko villitys, jolle on Sirvion mukaan aivan oma asiakaskuntansa. Ilmakasveista pystyy rakentamaan keveitä, mullattomia asetelmia esimerkiksi roikkuviin lasipurkkeihin.

”Ne ovat yllättävän helppoja hoitaa. Riittää, kun kastelee, silloin tällöin suihkuttelee ja kerran parissa viikossa upottaa veteen.”

6. Juorut, kultaköynnös ja rahapuut

Hittikasveja yhdistää Sirvion mukaan se, että ne ovat kaikki omannäköisiään, luonteikkaita ja tunnistettavia.

”Ne tunnistaa kyllä, kun näkee. Ja jos minulta kysytään, ne vain ovat kauniita.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla