Itse ommelluilla kangasmerkeillä teet vaatteista ja laukuista persoonallisia.

Leikkaa kankaasta hieman merkkiä suurempi pala. Silitä kerros tukevaa tukikangasta kankaan nurjalle puolelle tai kiinnitä päällikankaan nurjalle puolelle ryhdikästä puuvillakangasta liimaharson avulla.
Piirrä kankaalle merkin ääriviivat ja ompele niitä pitkin suora ommel. Leikkaa kangas pari milliä ompeleen ulkopuolelta. Ompele suoran ompeleen päälle tiheä siksak niin, että siksak huolittelee kankaan reunan. Voit viimeistellä reunan ompelemalla suoran ompeleen siksakin sisäreunaan.

Koristele merkkipohja haluamallasi tavalla.

Lintumerkin pohjakangas on huopaa ja reunassa on tere. Leikkaa lintu Finlaysonin Tintit-painokankasta ja applikoi kapealla siksakilla. Lumihiutaleet kirjot käsin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Voit käyttää hyväksesi myös brodeerattuja valmismerkkejä. Ankkuri kiinnitettiin itse tehtyyn pyöreään pohjaan, jonka reunan alta pilkistää pykänauha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Farkkukankaisen merkin reunassa on vinonauha. Silmiksi kiinnität niitit ja suun teet silittäen kiinnitettävistä kristalleista.

Ruusumerkin pohja on neonkeltaista ulkoilukangasta. Leikkaa kiiltokuvamainen kukka Eurokankaan painokankaasta ja siksakkaa se pohjaan.

Tee rusetti heijastinnauhasta ja tikkaa siihen raitoja suoralla ompeleella.

Pienen raitalipun kokoat kangassuikaleista. Ompele keskimmäisen raidan reunoille kapeaa nahkanauhaa.

Huvittele painokankaiden kuvioilla. Englannin lippua muistuttavan merkin kangas on Marimekon Lappuliisasta. Ompele siihen valkoisia siksak-raitoja ja liimaa kristalleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla