
Tuoksuva, herttainen pipari sopii koristeeksi ihan joka paikkaan. Yhdellä pellillä syntyy suloiset koristeet joulupuuhun, ikkunaan ja joulupöytään. Tikunnokkaan sujautetut piparit taikovat muratille niin upean joulutyylin, ettei kuusta ehkä tarvita ollenkaan.
Kun piparinpaistoon ryhtyy, homma karkaa helposti käsistä. Mitä jos leipoisikin vielä yhden pellin, ja vielä yhden ja... Onneksi joka piparille löytyy paikka.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/000gr9tm.jpg?itok=BdTjzYC0)
Tee roikkuva piparikoriste näin:
- Leivo piparit sydän- ja tähtimuoteilla. Tee niihin paistovaiheessa valmiiksi ripustusreikä.
- Koristele piparit valkoisella pikeerillä.
- Ripusta viisi piparia kerrallaan pitkään nauhaan noin 20 senttimetrin päähän toisistaan. Tee nauhaan jokaisen piparin jälkeen solmu. Vuorottele sydämiä ja tähtiä mielesi mukaan. Punavalkoinen naru tuo jouluista tunnelmaa.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/000gr9tp_0.jpg?itok=hnYogudS)
Tee joulupuun koristeet näin:
- Tee piparitaikinasta pipareita esimerkiksi viidellä suunnilleen samankokoisella muotilla. Muista tehdä ripustusreikä ennen paistamista. Älä tee reikää liian lähelle reunaa.
- Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä.
- Kiinnitä pipareihin ripustusnaru. Jätä ripustuslenksu melko pitkäksi, jotta ripustaminen on helpompaa.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/000gr9to_0.jpg?itok=b9579HgF)
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/000gr9tt.jpg?itok=cJCV6mUL)
Tee pipareista tikkunekut näin:
- Tee piparitaikinasta pipareita lempimuoteillasi.
- Kostuta puiset grillitikut läpimäriksi ja pistä ne piparin muotoonleikatun piparin alapäähän tukikepiksi. Jätä taikina paksuksi, jotta tikku ei riko piparin pintaa.
- Paista piparit, mutta pidä tarkasti silmällä, etteivät puukepit kuumene uunissa liikaa ja syty palamaan kastelusta huolimatta.
- Kun piparit ovat jäähtyneet, koristele varovasti pikeerillä.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/000gr9tn.jpg?itok=DGD30PMw)