Itse tehtyjen kynttilöiden kuosien valikoima on yhtä laaja kuin kaupan lautasliinahylly. Kuvan kynttilät koristeltiin Marimekon servieteillä.
Itse tehtyjen kynttilöiden kuosien valikoima on yhtä laaja kuin kaupan lautasliinahylly. Kuvan kynttilät koristeltiin Marimekon servieteillä.

Syysillan mukavinta puuhaa on kynttiläaskartelu. Tällä helpolla tekniikalla voit siirtää lempikuosisi paperiservietistä kynttilän kylkeen. Muista kuitenkin aina paloturvallisuus!

Tarvitset kynttilöiden valmistukseen leveitä valkoisia pöytäkynttilöitä, paperisia lautasliinoja, leivinpaperia sekä silitysraudan. Voit kokeilla myös värillisiä kynttilöitä, joiden sävy kuultaa kuvion läpi.

Tee näin: Irrota paperilautasliinan toinen kerros niin, että kuviollinen ohut paperi jää jäljelle. Leikkaa paperista suorakaide, joka on yhtä korkea kuin kynttilä ja ylettyy sen ympäri.

Huomaa, että jos silitysrauta koskettaa kynttilää, rauta pitää puhdistaa hyvin. Voit kuitenkin silittää paperin kiinni leivinpaperin läpi, niin raudan pinta pysyy puhtaana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Silitä aluksi paperinpalan reuna kiinni kynttilän kylkeen miedoimmalla lämmöllä. Kierrä paperi kynttilän ympärille ja silitä se kokonaan kiinni niin, että ohuen paperin päälle sulaa steariinikalvo. Ole huolellinen, että paperi peittyy kokonaan, jotta kynttilän liekki ei voi polttaa paperia. Turvallisuutta lisää myös se, että kynttilä on mahdollisimman leveä ja liekki palaa kaukana reunoista. Lopuksi voit tarvittaessa viimeistellä servietin reunat saksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä jätä kynttilää koskaan palamaan yksin.  Kaikkein turvallisinta on pitää paperilla päällystettyjä kynttilöitä vain koristeena. 

Kodin Kuvalehdestä 20/2021 löydät tämän ja monta muuta innostavaa syksyistä ideaa. Kokeile vaikkapa suussa sulavaa suppilovahvero-mozzarellapiirasta ja samettisen pehmeää herukkavispipuuroa. Lehden voit lukea myös Digilehdet-palvelussa.

 

 

Ohjeeseen on lisätty 16.11.21 paloturvallisuuteen liittyviä huomioita.

Nina

Tein tällaisen kynttilän ohjeen mukaisesti ja kynttilän palaessa kun tuli otti paperiin alkoi sellainen paloroihu että sammutuspeitolla piti sammuttaa. Sanoisin että kaunis askarteluvinkki mutta erittäin vaarallinen siiinä vaiheessa kun koko stearinoitu paperi leimahtaa. Siinå palaa äkkiå koko koti

Vierailija

Tämä sopii hyvin led-kynttilöille..Tuli oikein kauniita. Oikeat kynttilät ovat yleensäkin aivan liian vaarallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla