Laiskan kastelijan keidas! Kaunis asetelma syntyy ilmakasveista sekä elävistä ja keraamisista kaktuksista. Tämän helppohoitoisempaa kotipuutarhaa et löydä.
Laiskan kastelijan keidas! Kaunis asetelma syntyy ilmakasveista sekä elävistä ja keraamisista kaktuksista. Tämän helppohoitoisempaa kotipuutarhaa et löydä.

Kiehtovat ilmakasvit ovat kauniin graafisia ja yllättävän helppoja hoitaa. Jos tykkäät sisustaa kasveilla, mutta tuppaat unohtamaan säännöllisen kastelun, tässä on lajisi! 

Ilmakasveja on monen muotoisia ja värisiä. Yhteistä niille on, että ne eivät tarvitse multaa vaan ottavat tarvitsemansa kosteuden ilmasta lehtiensä avulla. Siksi niillä sisustaminen on hauskaa ja innostavaa.

Ilmakasveista on helppo rakentaa asetelma maljaan, lasikuvun alle tai katosta roikkuvaan amppeliin. Ne pärjäävät  työpöydän piristeenä (eivätkä roiku puolikuolleina heti muutaman päivän kuluttua), kirjahyllyn koristeena tai vaikka hauskassa amppelissa koululaisen huoneessa.

Jos huoneilma on kuivaa, suihkaus vettä silloin tällöin riittää. Pieni kylpykin kelpaa ilmakasville. Epäsäännöllinen hoito riittää mainiosti. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä tarvitset amppeliin:

  • Rautalankaa, jonka paksuus on 2 millimetriä (tai pesulahenkarin)
  • Pihdit ja rautalankaleikkurin
  • Lankaa ripustamista varten
  • Pullon rautalangan kieputtamista varten

Tee näin:

  1. Pyöreä amppeli syntyy 2 mm:n paksuisesta rautalangasta. Lankaa myydään rullalla, joten riittää, kun vapautat lankaa muutaman kierroksen ja katkaiset langan. Lankaa vapauttamalla tai kiristämällä sitä pienemmäksi pullon avulla saat tehtyä eri kokoisia amppeleita kasvin koon mukaan. Kun kieputat rautalangan pullon ympäri, rautalanka ei mene littaan vaan pysyy pyöreänä.
  2. Jätä rautalangan alku- ja loppupää kolmisen senttiä päällekkäin.
  3. Taita sitten pihdeillä toinen pää koukuksi.
  4. Nosta renkaat ja langan loppupää koukkuun ja kiinnitä siihen ripustuslanka. Amppeli näyttää upealta myös kullanväriseksi spreijattuna.
  5. Jos teet amppelin pesulan rautahenkarista, leikkaa ensin koukku pois leikkurilla. Suorista sitten mutkat pihdeillä ja pyöristä lanka pullon ympärillä. Henkarista tehty amppeli näyttää hauskalta myös kulmikkaana, jos langan pyöristäminen tuntuu haastavalta.

Kolmen Tillandsia-ilmakasvin setti 14,99 e, Plantagen. Rautalankarulla 7,95 e, K-rauta. Minikaktus ja ruukku 3,99 e, lasikuvut 12,99 e / 2 kpl ja keramiikkakaktukset 14,99 e / 3 kpl, Ikea. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla